Bilim İnsanları Ortaya Çıkardı! Aralıklı Oruç Hangi Hastalıkta Ölüme Neden Oluyor

Posted by

Chicago’daki Amerikan Kalp Derneği bilimsel oturumlarında sunulan yeni bir analize göre, aralıklı oruç uygulayanlar arasında kardiyovasküler hastalıktan ölme riski artabilir.

YEMEK YEME SÜRESİNİN ETKİSİ

The Hill’in aktardığı analize göre, günlük yemek yeme süresini sekiz saatten az bir süreyle sınırlayan kişilerin, 12 ila 16 saat yemek yiyenlere kıyasla ölümcül kardiyovasküler hastalık riski %91 daha yüksek.

Araştırmacılar ayrıca, mevcut kardiyovasküler hastalığı olan ve günde 8 ila 10 saat arasında yemek yiyenlerin kalp hastalığı veya felç nedeniyle ölüm riskinin yüzde 66 daha yüksek olduğunu belirtti.

Çin’deki Shanghai Jiao Tong Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar tarafından yapılan analiz, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 20.000 yetişkinin verilerine dayanıyor.

Araştırma henüz hakem incelemesinden geçmemiş veya yayınlanmamış olsa da, aralıklı oruç diyetinin kardiyovasküler hastalıklarla ilişkili risklerini inceleyen az sayıda çalışmadan biridir.

DİYETİN POPÜLERLİĞİ VE RİSKLERİ

Son yıllarda popülerlik kazanan aralıklı oruç, kilo kaybına yardımcı olabileceği, hastalık riskini azaltabileceği ve kan basıncını düşürebileceği öne sürülen bir diyet yöntemidir.

Ancak, analiz, aralıklı oruç diyeti uygulayanların kardiyovasküler ölüm riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

ARAŞTIRMANIN SONUÇLARI VE ÖNERİLER

Araştırmacılar, bu bulguların bireyleri diyet seçimlerinde dikkatli olmaya teşvik etmesi gerektiğini belirtti ve sağlık durumlarıyla uyumlu seçimler yapılması gerektiğini vurguladı.

Ancak, araştırmacılar, bu bulguların aralıklı orucun kardiyovasküler ölüme neden olduğu anlamına gelmediğini ve daha fazla araştırmanın gerekliliğini vurguladı.

NBC News’e konuşan araştırma yazarı, aralıklı oruç tutmanın kısa vadeli faydalarının olabileceğini, ancak uzun süreli uygulamada dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir